Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rebarborový koláč

0.0
Rebarborový koláč

Potřebné ingredience

těsto: 250g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 80g tuku 60g cukru 1/2 vanilinového cukru 1 vejce 1-2 PL mlíka náplň: 125g cukru 1/2 vanilkového pudinku 1-2 PL kysané smetany 25g tuku 2 vejce 175ml vody + šťáva z rebarbory 500g rebarbory PL- polévková lžíce

Postup přípravy

Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky a zasypem cukrem a necháme pustit šťávu. To puštění šťávy trvá asi 30-40 minut.
Když máme puštěnou šťávu , uděláme náplň.
Šťávu si doplníme 175ml vody. V kysané smetaně si rozmícháme pudink a nalejem do šťávy s vodou. Za stálého míchání přivedem k varu a vaříme 2 minuty. Do horkého pudinku vmícháme tuk a předem rozšlehaná vejce. Hotovou náplň si dáme stranou.
Těsto zpracujem z uvedených surovin.
Já těsto jen namačkám rukou do koláčové formy, vyložené pečícím papírem
Správně se má vyválet na velikost formy a přenest na formu, okraje povytáhnout, aby tvořily takový rantl.
Na těsto přpraveneé ve formě nalijeme náplň a posypeme rebarborou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupnů asi 40 minut.
Upečený koláč pak pokameme máslem a pocukrujem moučkovým cukrem.

hotový koláč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Radooza 20. 5. 2011, 11:01
Moc dobrý koláč. Není přeslazený a kyselost rebarbory se projevila jenom jako jemná "třešínka" na dortu. Tak akorát. A v tom je ten šmrnc!
peke 2. 6. 2010, 9:55
To vypadá dobře, asi to vyzkouším (Y) (Y) (Y) Jen musím počkat, až přestane pršet, teď bych na zahradě asi zapadla (smich)
Karla.C 2. 6. 2010, 10:04
@peke Díky, jsem to vyštrachala v receptech po babičce. Jó počasí stojí fakt za to 8o|. Jsem si dovezla rebarboru z chalupy o víkendu. Rozhodně to ovšem není koláč slaďák, však víme rebarbora je kyselá. Teda ta naše byla letos nějaká kyselejší než loni, no to bude tím nedostatkem sluníčka.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie