(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rebarborový koláč
Potřebné ingredience
těsto: 250g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 80g tuku 60g cukru 1/2 vanilinového cukru 1 vejce 1-2 PL mlíka náplň: 125g cukru 1/2 vanilkového pudinku 1-2 PL kysané smetany 25g tuku 2 vejce 175ml vody + šťáva z rebarbory 500g rebarbory PL- polévková lžíce
Postup přípravy
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky a zasypem cukrem a necháme pustit šťávu. To puštění šťávy trvá asi 30-40 minut.
Když máme puštěnou šťávu , uděláme náplň.
Šťávu si doplníme 175ml vody. V kysané smetaně si rozmícháme pudink a nalejem do šťávy s vodou. Za stálého míchání přivedem k varu a vaříme 2 minuty. Do horkého pudinku vmícháme tuk a předem rozšlehaná vejce. Hotovou náplň si dáme stranou.
Těsto zpracujem z uvedených surovin.
Já těsto jen namačkám rukou do koláčové formy, vyložené pečícím papírem
Správně se má vyválet na velikost formy a přenest na formu, okraje povytáhnout, aby tvořily takový rantl.
Na těsto přpraveneé ve formě nalijeme náplň a posypeme rebarborou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupnů asi 40 minut.
Upečený koláč pak pokameme máslem a pocukrujem moučkovým cukrem.
Když máme puštěnou šťávu , uděláme náplň.
Šťávu si doplníme 175ml vody. V kysané smetaně si rozmícháme pudink a nalejem do šťávy s vodou. Za stálého míchání přivedem k varu a vaříme 2 minuty. Do horkého pudinku vmícháme tuk a předem rozšlehaná vejce. Hotovou náplň si dáme stranou.
Těsto zpracujem z uvedených surovin.
Já těsto jen namačkám rukou do koláčové formy, vyložené pečícím papírem
Správně se má vyválet na velikost formy a přenest na formu, okraje povytáhnout, aby tvořily takový rantl.
Na těsto přpraveneé ve formě nalijeme náplň a posypeme rebarborou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupnů asi 40 minut.
Upečený koláč pak pokameme máslem a pocukrujem moučkovým cukrem.
hotový koláč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Radooza
(upraveno)
20. 5. 2011, 11:01
Moc dobrý koláč. Není přeslazený a kyselost rebarbory se projevila jenom jako jemná "třešínka" na dortu. Tak akorát. A v tom je ten šmrnc!
peke
(upraveno)
2. 6. 2010, 9:55
To vypadá dobře, asi to vyzkouším Jen musím počkat, až přestane pršet, teď bych na zahradě asi zapadla
Karla.C
(upraveno)
2. 6. 2010, 10:04
@peke
Díky, jsem to vyštrachala v receptech po babičce. Jó počasí stojí fakt za to . Jsem si dovezla rebarboru z chalupy o víkendu. Rozhodně to ovšem není koláč slaďák, však víme rebarbora je kyselá. Teda ta naše byla letos nějaká kyselejší než loni, no to bude tím nedostatkem sluníčka.